människan i fokus

männsikan är en girig, sarkastisk, självgod, själviskt och ständigt strävade varelse. ständigt strävande betyder att vi aldrig är nöjd. har man uppnått sin dröm har man en till morgonen efter. vi utrotar arter som har lika stor rätt som oss att leva. vi är blinda för världen om kring oss. vi är blind för världen vi sakta förstör. vi kommer inte inse detta för än det är försent. precis som allting annat. vi är beredda när allting är försent. vi förstör en värld för så många andra än bara människan. har vi nte gjort tillräkligt för världen redan? kan vi inte bara stanna all ny forskning, vet att den kan utrota hungern i tredje världen. men det kanske är naturens sätt att säga att vi är förmånga? vi fortsätter att förköka oss medan forskning visar tydligt på att vi inte kan fortsätta som vi gör. alla blev plötslig ordblinda, kan inte läsa, inte förstå ord. fan för oss som inte kan lära oss. nät ska vi börja göra något som verkligen betyder något? inte komma på nya kärnvapen, utan göra något för alla, inte männsikan, alla, djur, växter, klimatet. dom fanns här före oss, har dom inte större rätt att leva på denna jord än vi då?
sluta otrota aids, kollar man på tiden när pesten utbröt var vi alldeles förmånga på världen.
idag är vi 1% av alla arten som någonsin funnits, visst dör vissa arter ut utan hjälp av människan. men tänk efter nu, om vi fortsätter såhärm kommer det inte öka på utrotningen av arter som kanske i framtiden, vem vet. dom kankse kan bota cancer?

vi lärde oss inget av andra världskriget, vi vet vad vi kan lära. men vi lär oss det inte. efter det första världskriget lovade vi varandra att organiserat prata om världsproblemen istället för att påverka oskyldiga människor -andra världskriget bröt ut. några år efter utbröt klimatfunderingarna på allvar. -vad vet vi? kommer vi lära oss något? eller kommer det vara ännu ett misslyckat försök av världen att lära en utav dom smartaste varelsen på jorden, att inte förstöra stigen för som som går bakom oss? vi är nog rätt dumma ändå. öppna ögonen och preoritera den långsiktiga lösningen. våga lita på dm som ger lätta, konkreta fakta om hur vi ska göra för att sätta punkt för allt skit vi släpper ut.

förstör inte stigen för dom som går framför.

// karin svedberg

Kommentarer
Postat av: Lowe

Du jag håller med dig med alla dina åsikter i det inlägget men fan sarkastiks?... hur hamnade det med i allt om klimatet.. märks lite att du hade tänkt att kritisera vanliga folket först men gick in på klimatet och världen i stället ;)aja kort dagt jätte brå åsikter men just sarkasm?... haha jag sitter och har ganska kul åt set.. inget illa menat men du fattar nog vad jag menar... ;) haha

2007-05-05 @ 23:30:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0