still in broken pieces

i standing here, come to me and hear the sounds, sounds of our life. long ago. i dont miss you. i really dont. but somehow you took my heart and trouhgd it away. I gave you recpect for that, you didn deserve that, you showed evil, nothing more, hate you.



please take me back

bara för stunden

 BARA FÖR STUNDEN.  en fjäder faller mot marken och jag betraktar den, den är vacker, blektvit faller den mot marken som en gaciös svan på en glittrande sommarsjö. jag sträcker handen mot skyn, som ett rop på hjälp. men lugnet jag känner inom mig är skrämmande fast än staden omkring mig är uppe i extas. den slutar aldrig, den är alltid vaken. fjädern kommer allt närmare mig, jag väntar med spänning på att få se den. en längtan som driver mig igenom händelseförloppet, längtan borde driva alla människor så dom inte tappar fokus, inte halkar av den väg som leder dem rätt. den längtan behöver inte vara långt ifrån där du står just nu, dom små saker som kommer göra dig glad för stunden, dom som gör att du klarar dig bra, just nu.det är dom sakerna som ska driva dej. vad som än händer så ska just den där fjädern leda dig. den stänger av omvärlden och du tar dig genom dagarna som i trans.jag tar ner handen, lägger den i det daggfuktiga gräset, det är sommar och min tid är äntligen min tid för första gången på länge. tiden tillhör aldrig sig själv, den påverkas ständigt av någon annat, en sen taxi, vad som helst. men inte när jag ligger här i det våta gräset. jag har min tid, men bara just nu, bara för stunden. fjädern landar brevid mig, det är en ful fjäder. den är full i damm och tjära, jag vill inte ha den i min åsyn. jag ställer mig upp och går iväg från gräset där jag legat. all väntan förgäves. den drev ju mig framåt, men bara för stunden.  kanske att vi lever just i stunden. i stävan efter något som är uppenåligt. vi är lyckliga i väntan, men när vi märker resultatet, blir vi ofta besvikna och försöker hitta något annat att sträva efter.  är du din egen tid och vet vad du vill, kan du gå hur långt som helst.

image3


svante ville att jag skulle upptatdera den igen:P


mitt öga sitter fast!! = )

jag försöker få det röra på sig, men det går inte!
det sitter fast som tomten i julgranen, jag vet inte alls hur det här ska gå!
hur jag än gör så går det inte.
mitt öga kommer alltid sitta fast på

image39


DEJ!!!!!!


för att jag vill

jag vill att du ska veta det här om mig, så att du lär känna mig. kanske inte för att du vill, men jag vill veta att du kände mig på riktigt. jag vet ganska säkert att du kommer tycka jag är konstg, men jag kan i alla fall vara säker på att du visste det om mig.
jag vill att du ska förstå det här, inte för att du vill, det är jag ganska säker på att du inte vill. men jag vill förklara, okej? jag vill veta allt du vet, bara för att vara säker på att du har haft chansen att kunna berätta, inte för att du kanske vill, men jag vill vara säker.
jag vill gå bort mot horrisonten, bara för att få prata med dig. om allt vi har missat. om allt vi inte riktigt kunde förstå. om allt som vi misstolkat som i sin tur gjorde slut på det som vi aldrig hade. 

jag vet att du inte vill, men för att jag vill?

samma misstag

JAG STOD DÄR, igen, jag visste att det skulle bli samma misstag, samma sak. en gång till. men är man dum om man vet att man gör samma misstag? om man medvetet ta steget över kanten, medveten om fallet som kommer efter? jag tog det steget i tron om att det skulle bli bättre, kiss my as it wont. ska det ta mig så länge att inse att den förbättring hos dej kommer aldrig att inträffa? hur dum får man bli, vad väntar jag på? jultomten i juli kanske, vem vet.  snälla, finish me. finish us. cuse i cant. jag vet att du kommer ringa, men bara så att alla vet att du finns, att dom ska se dig. detta gör det inte bättre. jag är objekt du tar till när du blir alltför genomskinlig för alla andra. säg det till dom! eller är dom okapabla att lyssna? du har fel vänner. och det får jag sota för. finish me, finish us. jag vill se dina tankar, om det finns några om just mig, eller om jag överallt i din tillvaro är ett objekt, en first aid, i fall till tillvaro utanför mig skulle svika. jag kan inte längre, finish me, finish us. jag såg att du hade blivit bättre, det såg jag. men vart, när och hur såg jag aldrig. DU hade blivit bättre DÄR DEN ENDA kvällen, bara för att du ville JUST DÅ. du, jag var så kär, men jag vet inte varfö r. idag kan jag inte komma på två bra andledningar ens engång. förlåt. men det är inte du idag jag gillar, kanske du om tio år. vi ses inte då. finish me, finish us. jag vll inte men kan inte släppa greppet. varför? för vi hade något tillsammans, det är det jag är kär i idag, vi hade något tillsammans. men inte längre, jag ska börja mitt liv. utan dig, för du drar mig tillbaka till något jag inte vill vara. säg det. jag är din för fallna vardag. när allting annat sviker. finich me, finich us


.image37

finich me, so I can move on.

vore det min sista dag

om detta vore min sista dag, skulle jag inte vara här imorgon.
vore det här min sista dag, skulle det regnat på min kista.
vore det här min sista dag, skulle rosor läggas på min kista.
vore det min sista dag, skulle jag inte få se snön igen.
vore det här min sista dag, skulle jag dö lycklig

image34

sometimes when I can read your mind

love me for what I am and not who I will become. see me as the way you chose to see me and not at the way I want to be seen. chose me cuse you se me first and not because I standing right infront of you. take me cuse you want to feel my heat, not because I am cold. please love me becasue you do, not because I am lonely.
if I am lonely, dont come to me. just be there because you care. I dont need you if you are somehow just a friend, you had no standars in this. it is your will who really matters for my care.
I will only care of your care, if your care is for real.
                                                                       image33

what I´m trying to say is, leave me, I know you want to.

it´s still you

image31


seconds went to minutes and minutes to hours, days, weeks, month, years.

every fucking second I still know it,

it´s still you.

redan död

image30


jag satte rosen som jag skulle ha gett till dig i en gammal flaska som jag satte i det redan trasiga fönstret.
när jag såg dig idag dog jag, vem var hon, någon på allvar? jag förstår inte dom kännslor som jag sjäv bär på. jag tror att du är den enda som kan få mig förstå. få mig att förstå. alla dom gånger vi sa att det var på riktigt, inget kommer bli som på riktigt, inte ingen. när du tittade på mig vore det som om vi aldrig fanns. men vem bryr sig?

jag är redan död.





lycklig.

jag sitter och tittar ut på den gråa, fruktansvärt deprimerande världen. jag är lycklig, jag ser inte regnet utan ser min inre sommaräng som jag springer över. jag ser inte regnet utanför. jag älskar som jag mår nu och jag orkar inte ta in det gråa, det får inte komma in i mitt liv. låt mig inte influeras av det dåliga vädret. regn är vackert, har ni aldrig tänkt på det? lukten som kommer efter ett regnväder, när hela världen är pausad bara för vädrets skull? det är regn! har ni aldrig gått ut i regnet och lyckas bli lyckliga, lugna? solskenet innut i dig påverkar dig 100 ggr mer än vädret.


image27

sunshine inside, I like us!

vackrare än att ta

hur i helvete kan du överhuvudtaget tro att du ska klara dig genom att vara så arrogant? eller är du bara missförsådd? är du inte lat och ohjälpsam egentligen?
jag bad dej om en liten, obetydlig tjänst. men inte fan kunde du lyfta på aset dom två metrarna som det behövdes? fatta att jag inte orkar när du är såhär. du har pappas stöd, men inte fan kan du bete dej såhär iallafall, vet du, att ibland kan jag på allvar tro att du kan misshandla ngn, bara för att du blir så jävla arg. skärp dej, lär dej att ge är vackrare än att ta.

den vita tigern eller tåren på min högra kind

hon var den värsta av sitt slag, hon stod över allt och alla. hennes ansikte utåt var var lika blekt som hennes iskalla hjärta. men precis innan hon gick och la sig, varje kväll föll hon en tår som landade i fontänen i entrén, snart var fontänen överfylld och hennes tjänare tömde den helt för renovering. men fortfarande stod den vita tigern varje kväll och fällde samma tårar som förut. tillslut var fontänen åteigen överfylld och den tömdes på nytt.

hennes bleka ansikte skymdes av en blodröd scarf, alla såg hennes bleka leende och dom knäböjde, så som dom var befallna. hade dom inte gjort det hade dom blivit halshuggna eller satt i tjänst på palatset.
tronen dom bar henne på var gjord av renaste guld. en blodstrimma var målat på hennes högra sida av stolsryggen, ty; kejsarinnan hade så befallt dem. hon höjde handen och tecknade därmed halt. hon steg högfärdigt av tronen, det var ju den viktigaste dagen på länge nu, och allt rört av människan stod i brand, färger, guld och överfyllt med nyskördad föda.
hennes balans rubbades av en vindpust, och snabbt som vinden var en utvald tjänare och tog hennes hand till hon återfunnit balansen. ty bara utvalda fick vidröra hennes vinter bleka hud.

hon gick längst med folket och tittade noggrant på dem, viktigt var det att utesendet levde i symbios med det övriga palatset. ålder skulle vara hälfen av hennes, ty en kejsare skulle var frisk nog att kunna över ta landet efter hennes bortgång. kejsare och kejsarinnor fick inte skaffa barn, uppträdandet från dessa skulle vara rent. så därför gick kejsare och kejsarinnor om varandra. för kejsarinnan själv hade blivit utvald som en från folket. och nu tradisions engligt var det nu hennes tur att välja en rättmätig, på så sätt sjönk aldrig systemet, alla var av samma kvalitet. dom behandlades som adel, men i själva verket tyckte kejsarinnan att handeln med dessa adel kunde betraktas som boskap. dom byttes ut när den ena inte dög. men det var bara kejsarinnans tankar, hennes hemlighet.

- du! hennes stav pekade på en pojke som högst kunde vara 16 år.
pojken puttades fram av övriga befolkningen.
- ja, ers majestät. helgat vare ert namn. pojkens tårat började falla mot hans kinder. detta i vilken betydelse hur mäktig hon var. hon som dödat tusen man, och åter i tusenfalt.
hon hade bestämt sig, det var han, och ingen annan. tand och kropps kontroll på gick så som följande: två utav dom mest nervärderade tjänarna i scensatte ett utav dom gamlaste tradisionerna i hela egypten. när kejsarinnan eller kejsaren gett sitt klartecken sattes pojken upp på en tron bredvid kejsarinnan, nu var det sista gången pojken såg sina syskon och föräldrar, någonsin. det fanns en sägnen om att av en sådan saknad av sin syster hade en kejsare valt henne till att bli hans fru, när folket kom på detta rubbades hela kungariket och det nya kejsar valet blev fördröjt. (sakna aldrig någon, lova mig det!) att sakna någon så mycket var inte möjlgt.




snälla! kommentera å säg vad ni tycker, vilken titel ska jag ha? ska jag fortsätta på den?

kram karin kanin


when the pieces are falling to place

when I saw you the really first time. when I fellt your sholder into mine. when you made me smile that horrible day.
when I fellt like all my trobelse flew away up and even father into the sky. when you took my hand, I knew it was you.
I hope that everytime I will take your hand all my trobels will flew even higher into the sky, higher and higher.
I hope everytime I will take your hand, I love you even more

image26

åk inte ; emma och karins hej då

image24



Åk inte.

Du kan inte lämna mig, inte du också..

Jag är redan ensam.

Du kan inte åka, inte lämna mig såhär.

Jag fattar inte var jag ska ta vägen? Inte när du inte är här.

Om du nu måste åka, snälla berätta för mig hur jag ska göra

Hur ska jag klara mig utan dig?

Jag har alltid försökt passa in, men när det inte har gått

Har du varit den som sträckt ut handen och hjälpt mig upp mitt i fallet.

När du inte är här, kommer jag landa i tomma intet då? Och fortsätta falla?

Det finns ingen annan som ens gjort ett försök att hjälpa mig upp.

Det gör det så svårt att säga hej då.... du är den enda, som någonsin förstått mig.

Hur ska jag kunna säga hej då? När det inte kommer vara hejdå, ses imorgon?

Har jag tagit dig förgiven den här tiden? Att ett hej då har blivit obetydligt?

Är det dags att börja tänka till? Varje ord borde ha någon slags betydelse...

Eller blir jag för fäst? Borde jag sluta tänka på betydelsen av oss och egentligen lura mig själv till att vi ses imorgon igen? Nej, då kommer jag aldrig komma över besvikelsen att du inte längre står där vid skåpet. Säger hej och frågar hur jag mår.



Jag tror att jag måste säga hej då, på länge men inte föralltid.




forever be in my lonely heart. i wont forget you, I promise.
// karin

 dont be afraid to fall, i will never let you fall to the ground
//emma




worth it

sometimes I really wonder if it is worth this. and sometimes I really wonder if its worth sitting up, just to say good night to you.  and sometimes I really wonder if its  worth finish this? why cant I live, exept that people cant se me.
and sometimes i really do se it is worth it, like today.



image19


världens snällaste elaking


let me be mean, and me, just the same acctually


image18
it is always going to be me, so stop complain at it. accept it, your fools. I have, why dont you?

~~att tänka på innan sängen~~

- jag behöver dig, jag vet att jag inte borde. men jag älskar dig. jag har inte kommit över dig än och det har gått

- två år sex månader  och nitton timmar. du är inte den enda som saknat oss.


image17



den saknade pusselbiten

Allt det jag gör, allt det jag säger. Alla svordommar som någonsin kommer ströva över mina förväntans fulla läppar. Allt som jag kommer göra, allt som jag någonsin kommer tänka. Den enda andledningen till allt detta är du. Jag tillhör dig, du är den sista pusselbiten som alltid saknas i mitt gråa, vardagliga pussel. Du är den enda färgbiten. Hjälper du mig att lägga den sista, saknade biten? Jag vill inte ha dig för att du ser ut som du gör. Jag behöver dej mer från insidan, inte utsidan.
 

image16


stod där på stranden med en öppen hand



image15


jag stod där, som jag alltid stått där förrut. jag sträckte återigen ut handen som ett befintligt rop på hjälp. jag hatade dej, men älskade dej så oerhört mycket. jag ville ha dej där, men bara för att överleva. jag började gå upp mot land, när du såg mig komma närmare backade du förskräckt två steg tillbaka, du drog fram kniven som jag hade gett dej två år tidigare
-jag behöver dig
-gå - du sträckte upp kniven mot mig
-du älskar ju mej
-nej, jag känner dig inte
jag backade tillbaka i vattnet. du började sakta gå bort mot vägen, sedan stannade du. du vände dej om och sprang emot mig. du tog kniven och tvingade mig tillbaka ner i vattnet. när du satte kniven i min mage kändes det som en tyngd  drog mig ner i vattnet, och jag drunknade.

foreverlove

jag tänker överleva livet!

fan vad jag ska ta mej igenom det här. du ska inte få mig att må dåligt längre. jag ska dumpa dej och du ska ligga kvar som en blöt fläck på ditt skitiga golv! du ser inte dej själv som alla andra, eller hur? du tror att du är oövervinilig, det är du inte, och det ska jag bevisa för dej. i alla dom år du har slagit mig med dina pikar och utbrott, mina blåmärken kommer alltid finnas kvar, men fan, jag går nu. jag har tagit dej som du är förlänge nu. jag kan inte låta dej använda mitt liv som en galge längre, hitta någon annan att hänga på! fan fan fan, hade jag varit starkare hade jag gett tillbaka det du gett mig under alla år. det är du värd, sen inget mer. du tror att du är en gud som aldrig kommer dö. du och jag kan inte sitta i samma båt, speciellt inte när jag får ro hela tiden! jag har varit din bil som har tagit dej framåt. inte nu längre aldrig igen.
jag lämnar dej nu.. för jag tänker överleva livet!


image13handlar om en människa som jag känner och
hela livet har hängt på mig men aldrig
gett mig något tillbaka.



tack emma för titeln (L)
det blev en text av det X)

om en liten flicka som alltid fanns där

hon satt bredvid dej i matsalen, såg du inte att hon fanns där?
hon pratade med dej när ingenannan ville det, märkte du inte att hon fanns där?
den osynliga flickan gick längs den mörka och dunkla vägen, där såg ingen henne.
inte du heller?
hon ringde dig på kvällen, men du svarade inte. du visste att hon ringde, du satt bredvid men orkade inte svara, hon var för töntig för dej, eller hur?
när du kom till skolan nästa dag satt hon inte bredvid dej, men fotot på hennes ansikte på ett bord med en vit duk över,och ett ljus bredvid hennes foto.
du såg henne för första gången i ditt liv, eller hur?
image11

bara jag ser

bara jag som ser det, eller hur?
vad ska jag någonsin kunna göra för att sträcka ut en hand som kan ta upp dej från den absoluta botten som du står på?
 
förlåt, förlåt

människan i fokus

männsikan är en girig, sarkastisk, självgod, själviskt och ständigt strävade varelse. ständigt strävande betyder att vi aldrig är nöjd. har man uppnått sin dröm har man en till morgonen efter. vi utrotar arter som har lika stor rätt som oss att leva. vi är blinda för världen om kring oss. vi är blind för världen vi sakta förstör. vi kommer inte inse detta för än det är försent. precis som allting annat. vi är beredda när allting är försent. vi förstör en värld för så många andra än bara människan. har vi nte gjort tillräkligt för världen redan? kan vi inte bara stanna all ny forskning, vet att den kan utrota hungern i tredje världen. men det kanske är naturens sätt att säga att vi är förmånga? vi fortsätter att förköka oss medan forskning visar tydligt på att vi inte kan fortsätta som vi gör. alla blev plötslig ordblinda, kan inte läsa, inte förstå ord. fan för oss som inte kan lära oss. nät ska vi börja göra något som verkligen betyder något? inte komma på nya kärnvapen, utan göra något för alla, inte männsikan, alla, djur, växter, klimatet. dom fanns här före oss, har dom inte större rätt att leva på denna jord än vi då?
sluta otrota aids, kollar man på tiden när pesten utbröt var vi alldeles förmånga på världen.
idag är vi 1% av alla arten som någonsin funnits, visst dör vissa arter ut utan hjälp av människan. men tänk efter nu, om vi fortsätter såhärm kommer det inte öka på utrotningen av arter som kanske i framtiden, vem vet. dom kankse kan bota cancer?

vi lärde oss inget av andra världskriget, vi vet vad vi kan lära. men vi lär oss det inte. efter det första världskriget lovade vi varandra att organiserat prata om världsproblemen istället för att påverka oskyldiga människor -andra världskriget bröt ut. några år efter utbröt klimatfunderingarna på allvar. -vad vet vi? kommer vi lära oss något? eller kommer det vara ännu ett misslyckat försök av världen att lära en utav dom smartaste varelsen på jorden, att inte förstöra stigen för som som går bakom oss? vi är nog rätt dumma ändå. öppna ögonen och preoritera den långsiktiga lösningen. våga lita på dm som ger lätta, konkreta fakta om hur vi ska göra för att sätta punkt för allt skit vi släpper ut.

förstör inte stigen för dom som går framför.

// karin svedberg

when the sunshine appears

it was just an ordenary day, it was sunshine, but my day was rainy. as usually.
I walk there on the sidewalk, whit a bag containing the lates fasion from Giorgio Armani for my father.
I lookt on the sidewalk and start counting the old gums that people had trough´d at it.
suddelny someone bounsd into me, I looked angryly up and saw the most beutiful face I have ever seen.
it stop raining.
maybe that the sunshine inside you effects the real weather. how you feel is the key that locks up every possible
worry in your "greydays." the people that you meet is the accualy weather. I do think
so. cuse, you are my sunshine.


RSS 2.0